A Mamami egyik anyukáját még azokból az időkből ismerem, amikor az újszülött kislányomat, konyhájukban próbáltam bele egyik babahordozó kendőjükbe. Ennek hét éve. Nemrég írtam Maricának, mi a helyzet velünk, ő meg ontotta rám az ötleteit, ajánlotta fel segítségét több területen is.

Így kerültem ide hozzátok, a Mamami oldalra, hogy bemutassam Sebaj Haj! című mesekönyvemet és hogy beszélgessünk, ha valakinek van kérdése, ha hasonló helyzetben van, mint én.

Előzmények a könyvhöz. A hordozó kendőnk azóta számolatlan gyereket kiszolgált, kislányom is elmúlt hét éves közben egy másik babóca is megszületett, de ő már kanyargósabb utakon járja az élet útját. Mint kiderült második gyermekemet daganatos betegként hordtam ki, 31 hetesen kellett világra jönnie. Hála ez Égnek ő makk egészséges kis két éves, de engem azóta is kezelnek.

Az elmúlt időszakban testi-lelki gyógyulásom alatt megszületett a Sebaj Haj! terápiás jellegű mesekönyvem, amit elsősorban családi használatra írtam, de kinőtte magát. Nagylányom szemszögéből mutatja be helyzetünket, és hogy hogyan éli meg egy gyermek, ha az anyukája beteg. A könyv bár kemény témákat feszeget, a gyermekek felől érkező általános kérdéseket taglalja, például elkaphatja-e ő is a betegséget, vagy ő okozta-e azt. Mindezt ahol lehet könnyed, vicces stílusban, amit a gyönyörű illusztrációk is tovább lágyítanak, köszönhetően Bencze Anitának.

Ajánlom nem csak olyan családoknak a Sebaj Haj! c könyvet, ahol beteg az egyik szülő vagy nagyszülő, hanem minden olyan családnak, akik nyitottak az őket kérdező gyermeküknek, akár mélyebb témákat is felszínre engedni.

Sebaj Haj a mamamiboltban is megrendelhető.

Részletek a könyv honlapján:

http://sebajhaj.com/

Szeretettel: Tóth Kata