freewallet.org yobit.net вход hitbtc digifinex yobit.net bgogo
Megjegyzések: Mire jó a babahordozás? https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/ Sat, 07 Dec 2019 04:19:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.5 Szabina https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-75919 Szabina Tue, 08 May 2018 08:30:48 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-75919 Szia érdekelne hogy 2hónapos babát lehet hordozókendőben hordani? Vagy van olyan kötési forma hogy a fejét tartja a kendő? Szia érdekelne hogy 2hónapos babát lehet hordozókendőben hordani? Vagy van olyan kötési forma hogy a fejét tartja a kendő?

]]>
Babahordozas https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-1374 Babahordozas Mon, 14 Dec 2009 12:31:15 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-1374 Kedves Aszul! Itt olvashatsz erről: http://hordozokendo.hu/ortoped.htm Az oldal alján több szakirodalmi hivatkozást is találsz. Üdv, Anikó Kedves Aszul!
Itt olvashatsz erről: http://hordozokendo.hu/ortoped.htm Az oldal alján több szakirodalmi hivatkozást is találsz.

Üdv, Anikó

]]>
Aszul https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-1340 Aszul Fri, 27 Nov 2009 03:02:08 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-1340 Szia! "Anatómiai szempontok: A baba eleve hordozásra van kódolva: fogó- és ölelőreflexszel születik, lábait felhúzva, terpeszben tartja. A BH során megtámasztjuk a gerincét, megtartva annak természetes görbületét. A terpesztartás (mint egy széles M betű) fejleszti a csípőjét." Tudnál nekem az általad említett anatómiához konkrét szakirodalmat küldeni, vagy ide beírni, belinkelni? Esetleg kísérleti leírás publikációjának címét megírni arra vonatkozóan, hogy az új keletű hordozók, ahol "lóg a gyerek lába" és a hagyományos hordozók közötti élettani különbségekről, mert úgy hallottam a hypotoniával született gyerekeknek épphogy nem tesz jót a terpesz. Köszi. Szia!
“Anatómiai szempontok: A baba eleve hordozásra van kódolva: fogó- és ölelőreflexszel születik, lábait felhúzva, terpeszben tartja. A BH során megtámasztjuk a gerincét, megtartva annak természetes görbületét. A terpesztartás (mint egy széles M betű) fejleszti a csípőjét.”

Tudnál nekem az általad említett anatómiához konkrét szakirodalmat küldeni, vagy ide beírni, belinkelni?
Esetleg kísérleti leírás publikációjának címét megírni arra vonatkozóan, hogy az új keletű hordozók, ahol “lóg a gyerek lába” és a hagyományos hordozók közötti élettani különbségekről, mert úgy hallottam a hypotoniával született gyerekeknek épphogy nem tesz jót a terpesz. Köszi.

]]>
Czéduláné Orsi https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-1297 Czéduláné Orsi Wed, 11 Nov 2009 11:35:31 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-1297 A kisfiam 5hónapos, nem volt szükségűnk babakocsira. A liedloff könyv indított el a férjemmel bennünket a hordozás útján! Egy jól megválasztott, jó technikával alkalmazott hordozóban akár egész nap magunkra köthetjük , csatolhatjuk porontyunkat,amikor csak igényli, különösebb fáradság nélkül, hiszen mi magunk is erősödünk folyamatosan, közben minden teendőmet el tudom látni!El sem tudom képzelni,h. babakocsit használjak!:) A kisfiam 5hónapos, nem volt szükségűnk babakocsira. A liedloff könyv indított el a férjemmel bennünket a hordozás útján! Egy jól megválasztott, jó technikával alkalmazott hordozóban akár egész nap magunkra köthetjük , csatolhatjuk porontyunkat,amikor csak igényli, különösebb fáradság nélkül, hiszen mi magunk is erősödünk folyamatosan, közben minden teendőmet el tudom látni!El sem tudom képzelni,h. babakocsit használjak!:)

]]>
Gabi https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-305 Gabi Tue, 09 Jun 2009 15:52:55 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-305 Én most fedeztem fel a kendőt a második fiammal és nekem is fáj a hátam.Nem tudom meddig bírom, de én is érzem h neki nagyon jó.viszont a nagyobbik fiam babkocsiban nőtt fel és teljesen kiegyensúlyozott, boldog gyerek, sokat bújik, nem hiszem hogy kevesebbet kapott volna ezért "belőlem".Arról nem is beszélve h nem mindíg megoldható h apuka bevásároljon.Az anyukák is vásárolnak, és a nő, nem arra van összerakva h cipekedjen, mindenekfelett...Vigyáznunk kell magunkra is, nem csak a csemetékre. Én most fedeztem fel a kendőt a második fiammal és nekem is fáj a hátam.Nem tudom meddig bírom, de én is érzem h neki nagyon jó.viszont a nagyobbik fiam babkocsiban nőtt fel és teljesen kiegyensúlyozott, boldog gyerek, sokat bújik, nem hiszem hogy kevesebbet kapott volna ezért “belőlem”.Arról nem is beszélve h nem mindíg megoldható h apuka bevásároljon.Az anyukák is vásárolnak, és a nő, nem arra van összerakva h cipekedjen, mindenekfelett…Vigyáznunk kell magunkra is, nem csak a csemetékre.

]]>
cilimama https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-268 cilimama Fri, 29 May 2009 18:33:57 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-268 Feluca! mi ugyanígy jártunk. A lyány sehogy sem akart a kendőben lenni, azt még valahogy elviselte, ha célírányosan rohantuk valahova, de olyat, hogy csak úgy kedvtelésből azt már nem (de úgyanúgy utálta a kocsit, a kengurut) így aztán maradt az ölbevevés, összebújás stb. Feluca! mi ugyanígy jártunk. A lyány sehogy sem akart a kendőben lenni, azt még valahogy elviselte, ha célírányosan rohantuk valahova, de olyat, hogy csak úgy kedvtelésből azt már nem (de úgyanúgy utálta a kocsit, a kengurut) így aztán maradt az ölbevevés, összebújás stb.

]]>
Tigrisbigris https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-80 Tigrisbigris Wed, 12 Nov 2008 18:11:29 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-80 Sziasztok! Teljesen egyetértek. 15 hónapos kisfiam imád hordozókendőben lenni. Pláne, ha előre kötöm. Olyankor ölel, és a fejét a mellkasomra hajtja. Egyébként nagyon-nagyon érdeklődő, és a hozzáértők szerint okos is. Egyébként nagyon mozgékony kisgyerek, szeret szaladgálni, motorozni, de ha elfárad, mondja, hogy "Fel" és csak a hordozókendő a megoldás. Nagyon jó, hogy feltalálták ezt a szuper eszközt! Üdv: Tigrisbigris Sziasztok!

Teljesen egyetértek. 15 hónapos kisfiam imád hordozókendőben lenni. Pláne, ha előre kötöm. Olyankor ölel, és a fejét a mellkasomra hajtja. Egyébként nagyon-nagyon érdeklődő, és a hozzáértők szerint okos is. Egyébként nagyon mozgékony kisgyerek, szeret szaladgálni, motorozni, de ha elfárad, mondja, hogy “Fel” és csak a hordozókendő a megoldás.

Nagyon jó, hogy feltalálták ezt a szuper eszközt!

Üdv:
Tigrisbigris

]]>
maybeeysu https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-79 maybeeysu Wed, 12 Nov 2008 10:02:19 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-79 Nagyrészt egyetértek a cikkel, főleg ami a baba lelki igényeit illeti. Egy probléma ellenben nem lett feszegetve: mi van, ha az anya nem bírja? Mármint a kicsinyét, hordozni? Fiam 6hónapos, 9,5kg, én pedig becterew-kóros vagyok (gerincbetegség). Nehézséget okoz az itthoni, rutinszerű emelgetés is. Utálom a babakocsit (fiam sem lelkesedik érte), de nincs más lehetőségünk. Ez olyan, mint a szoptatás: csodálatos dolog, ha MEGY. Ilyenkor elég kellemetlen hallgatni, hogy ha nem így történik, a gyermek lelkileg sérül. Csak egy gondolat volt, elnézést :) Sziasztok. Nagyrészt egyetértek a cikkel, főleg ami a baba lelki igényeit illeti. Egy probléma ellenben nem lett feszegetve: mi van, ha az anya nem bírja? Mármint a kicsinyét, hordozni? Fiam 6hónapos, 9,5kg, én pedig becterew-kóros vagyok (gerincbetegség). Nehézséget okoz az itthoni, rutinszerű emelgetés is. Utálom a babakocsit (fiam sem lelkesedik érte), de nincs más lehetőségünk. Ez olyan, mint a szoptatás: csodálatos dolog, ha MEGY. Ilyenkor elég kellemetlen hallgatni, hogy ha nem így történik, a gyermek lelkileg sérül.
Csak egy gondolat volt, elnézést :)
Sziasztok.

]]>
feluca https://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/mire-jo-a-hordozas/#comment-68 feluca Tue, 04 Nov 2008 20:54:14 +0000 http://mamami.dreamhosters.com/?p=5#comment-68 Nekem egy 2hónapos kislányom van akit már hónapos kora óta próbálom hordozni, de nem igazán kedveli a dolgot. Pont azért választottam a hordozó kendőt, mert a kenguruval ellenben ezt már egészen kicsi kortól kezdve használhatom úgy, hogy sem a babának sem magamnak nem okozok kárt. De mi van azokkal a babákkal akik nem kedvelik ezt a fajta együttlétet? Pedig valóban megkönnyítené a hétköznapjaimat. Gondoltam arra is, hogy talán én vagyok ügyetlen, mivel én nem végeztem tanfolyamot és csak a hordozó kendőhöz kapott leírásból tanultam meg a kötözési technikákat. Ma azomban egy "profi" mama barátnőmet kértem meg,hogy kösse magára a lányomat, de nála sem érezte magát jól a kendőben. Tényleg csak szoktatás kérdése, vagy vannak olyan gyermekek akik kivételt képeznek? Eröltessem e vagy inkább hagyjam? Nekem van babakocsim és mivel falun élek így nincs gondom sem az utazgatás nehézségeivel sem a tömegközlekedéssel. Igaz nem is kellett méregdrágán babakocst vennem, mert hála Istennek ajándékba kaptunk egyet. A lányom nagyon szeret benne zötykölődni és aludni is. Bár igaz ami igaz, hogy akkor élvezi a legjobban, ha mozgásban van. Álló helyzetben kevésbé. Nekem egy 2hónapos kislányom van akit már hónapos kora óta próbálom hordozni, de nem igazán kedveli a dolgot.
Pont azért választottam a hordozó kendőt, mert a kenguruval ellenben ezt már egészen kicsi kortól kezdve használhatom úgy, hogy sem a babának sem magamnak nem okozok kárt. De mi van azokkal a babákkal akik nem kedvelik ezt a fajta együttlétet?
Pedig valóban megkönnyítené a hétköznapjaimat. Gondoltam arra is, hogy talán én vagyok ügyetlen, mivel én nem végeztem tanfolyamot és csak a hordozó kendőhöz kapott leírásból tanultam meg a kötözési technikákat. Ma azomban egy “profi” mama barátnőmet kértem meg,hogy kösse magára a lányomat, de nála sem érezte magát jól a kendőben.
Tényleg csak szoktatás kérdése, vagy vannak olyan gyermekek akik kivételt képeznek?
Eröltessem e vagy inkább hagyjam?
Nekem van babakocsim és mivel falun élek így nincs gondom sem az utazgatás nehézségeivel sem a tömegközlekedéssel. Igaz nem is kellett méregdrágán babakocst vennem, mert hála Istennek ajándékba kaptunk egyet. A lányom nagyon szeret benne zötykölődni és aludni is. Bár igaz ami igaz, hogy akkor élvezi a legjobban, ha mozgásban van. Álló helyzetben kevésbé.

]]>