Összeszedtem hét ötletet ami gyorsabbá, kellemesebbé és hasznosabbá teheti a fórumozást itt a mamamin. Így több időd marad megírni a hozzászólásokat, topikot nyitni, stb. :) 1. Használd a topik feliratkozás funkciót!

Minden topik tetején a “Topik eszközök” menüben találsz egy “Feliratkozás erre a témára” linket. Itt feliratkozhatsz a topikra, ami azt jelenti, hogy a rendszer értesít ha új hozzászólás érkezett.

Választhatsz, hogy küldjünk-e email értesítést az új hozzászólásokkal (azonnal, naponta egyszer, vagy hetente egyszer), vagy csak elmentsük a profilodban a követett topikok között. A követett topikokat mappákba is rendezheted a könnyebb átláthatóság érdekében!

2. Használd a keresőt!

Kereshetsz kulcsszavak szerint a topikok címében, vagy a hozzászólások teljes szövegében. Kereshetsz felhasználónév szerint csak valakinek az írásaira. A keresést korlátozhatod csak egyes alfórumokra, illetve idő szerint. A keresés eredményeit megnézheted topikok vagy hozzászólások szerint.

Minden topikban és fórumban kereshetsz külön is a “Keresés ebben a topikban/fórumban” link használatával. Ez különösen többoldalas topikoknál hasznos!

3. Gyakorolj a Mamami előszobában!

Ez az alfórum arra való, hogy bemutatkozzunk egymásnak, megismerkedj a mamamival és segítséget kérj a fórum használatához, ha valami nem lenne világos. Itt tesztelhetsz mindent, a formázást, az aláírásodat, az avatarodat, stb.

4. Készíts profilt!

Minden mamami felhasználó rendelkezik egy profil oldallal, amin látható az avatarja, listázhatók a  hozzászólásai, stb. Ha kitöltöd a többi mezőt (kor, hely, gyerekek, stb.), jobban megismerhetünk.

5. Használj avatart és aláírást!

Az avatar a kis képecske ami megjelenik a hozzászólásaid mellett a felhasználóneved alatt. Ez nemcsak az önmegvalósítás eszköze ( :) ) hanem nagyon hasznos is, mert a fórumfüggő olvasó egy idő után egy pillantásra be tudja azonosítani, hogy ki írta a hozzászólást. Itt töltheted fel és módosíthatod az avatarodat.

Minden hozzászólásod alatt megjelenik az aláírásod, amit itt állíthatsz be. Az aláírás 3 sor és 400 karakter hosszú lehet, és nem tartalmazhat képet illetve hirdetést. Belinkelheted viszont a saját weboldalat, ha van! Az aláírásod nem muszáj minden hozzászólásnál megjelentetni, ki is kapcsolhatod a hsz elküldése előtt. Ez olyankor lehet hasznos, ha például egymás után többször szólsz hozzá egy topikhoz.

6. Küldd tovább!

Minden topikban a “Topik eszközök” alatt találsz egy “Küldd el ezt az oldalt emailben!” linket. Ennek segítségével egyszerűen értesítheted ismerőseidet ha valami nagyon érdekeset találtál a fórumban.

7. Használd a Súgót! :)

További tippeket találsz a fórumozáshoz a Súgóban. (Bár borzalmas a fordítás ami a fórum szoftverrel jött, de még nem volt időm kijavítani…) Itt olvashatod el azt is, hogy tölthetsz fel képeket és videókat a Mamami médiatárba.

Jó fórumozást!