Mamamik, ha összefognak…… :)

Elsőként az Képviselői Irodaház ad otthont „A szülés valódi természete” című vándor fotókiállításnak, mely Magyarországon és külföldön intézményen kívül szült édesanyák fényképeiből készült. A kiállítás szervezői olyan családok, akiknek szívügyük, hogy ezeken a szép, háborítatlan szüléseket ábrázoló képeken keresztül megmutassák az élettani szülés szépséges pillanatait. Hisznek abban, hogy ezzel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülés helyszínétől függetlenül egyre több családnak lehessen része háborítatlan szülésben-születésben.

A szervezőket a kiállítás megálmodója így mutatja be: “Egy internetes fórumon találkoztunk. Mi, a kiállítás szervezői kisgyermekes, nagyobb gyermekes, várandós édesanyák vagyunk, akik hisszük, hogy a szülés, a világra jövetel pillanatai egy életre elkísérik az újszülöttet, az édesanyját, aki világra hozta, és az egész családot. A háborítatlan szülés felemelő pillanatainak szépségét szeretnénk ezeken a képeken keresztül megmutatni. Szülői kezdeményezésből, összetartva, egymást segítve, felemelve, sokszor áldozatos munkával, de nagy örömmel dolgoztunk e mindannyiunk szívének kedves feladaton. A kiállítás teljes anyagát a szülők fedezték, továbbá idejüket, energiájukat adták, hogy megvalósulhasson még az ünnepek előtt. Mindenki azt tette bele, amihez a legjobban ért, amit szívesen csinál, s így vált ez teljes egésszé, munkává, de egyúttal örömforrássá. Barátokká is kovácsolt bennünket a közös cél, az együtt töltött idő és fáradozás. Mi ezt köszönjük a kiállításnak.”

Egy másik édesanya így ír a kiállítás létrejöttéről: “Ami ennek a kiállításnak a kapcsán megvalósult, az számomra az egyik legfelemelőbb dolog volt, hogy egymás számára ismeretlen emberek kezdtek el dolgozni, a kisebb félreértésektől eltekintve alapvetően teljes bizalommal és odaadással egy közös célért. Igaz, hogy eddig is mindig civil szervezetekben meg civil ügyekben dolgoztam, de akkor is ez volt az, ahol a legtisztábban nyilvánult meg az önzetlenség és a lelkesedés, önös érdekek nélkül.”

A megnyitó fővédnöke Dr. Szabó Erika, a területi igazgatásért felelős államtitkár asszony. A kezdeményezés védnöke Ékes Ilona, országgyűlési képviselő, aki a háborítatlan születés mellett maga is elkötelezett.

A háborítatlan szülés élményét átélt és át nem élt édesanyák és családjaik szeretettel nyújtják át ajándékukat, a vándorkiállítás képeit a változtatásra nyitott jogalkotóknak, politikusoknak.

A kiállítás a Képviselői Irodaházban látható januárig (itt csak a politikusok láthatják), majd országos és határon túli turnéra indul.