2008. november 12. és 18. között a világ számos országában először rendezték meg a Nemzetközi Babahordozó Hetet. A mamami közössége színes programsorozattal csatlakozott a kezdeményezéshez 2008-ban, és idén, 2009-ben is.

Miért pont a babahordozás?

A hordozás a kisbaba és kisgyerek szállításának praktikus módja, sokaknak életformájává is vált. Megkönnyíti a babára való ráhangolódást, erősíti a kötődést, felébreszti az ösztönöket. Ez az örömteli közelség kielégíti a gyermek elemi igényét, hogy változatos ingerek érjék a szülő testének védelmében. Az anyának szabad a két keze, végezheti napi teendőit, és közben a babának sem kell lemondania a testközelségről. A jól megválasztott, helyesen használt hordozóeszköz harmóniában van a kisbaba anatómiai adottságaival. A szülővel való együttmozgás segíti a csecsemő egyensúlyérzékének és mozgásának fejlődését.

Idén először: Nemzetközi Babahordozó Hét!

A Babahordozó Hét magyar szervezői sokat köszönhetnek a hordozásnak, ezért élményszerűen szeretnék megmutatni, hogy:

  • a hordozás mennyire megkönnyíti az életet,
  • mennyi örömöt lel a testközelségben baba és szülő egyaránt,
  • milyen szabadság rejlik a babázás hónapjaiban,
  • nem csak az anyák hordoznak,
  • a hordozókendőn kívül is vannak szemgyönyörködtető, könnyen megköthető, egyszerű, akár otthon is elkészíthető hordozóeszközök!

Ma már Magyarországon is a babakelengye része a hordozókendő, de sokan nem tudják, hogyan kössék meg. A Babahordozó Hét programjain gyakorlott szakértők pontos információkkal, tanácsadással segítik őket.

A Nemzetközi Babahordozó Hét kezdeményezői a Babywearing International Inc. nonprofit szervezet, és a legnépszerűbb nemzetközi hordozós honlap, a TheBabywearer.com. Magyarországon a Mamami.hu lelkes csapata csatlakozott a kezdeményezéshez.

További információk a rendezvény weboldalán: hordozás.hu!