| Szoptatás és kóstolgatás Minden ami belefér: szoptatás, és ami utána jön... |
Ma, 10:04
|
|
|
Gyakorló mamami
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 41
|
Idézet:
mezeiorsi eredeti hozzászólása
Nefrisz!
Nem szabad, hogy fájjon a szoptatás! Érzékeny lehet a mell, kellmetlen is először, de az a fokú fájdalom amit irsz, az nem. Ez nagyon rossz élmény lehetett, így nem csodálom, hogy most is tartasz tőle. Most már valóban megnőtt a kisfiad szája ezért jobban betudja kapni a mellet. De az is lehet, hogy volt valami más anatómiai ok, behúzodó alsó ajak vagy egyéb, amit lehet hogy nem lehet már megfejteni.
Azt javaslom, probálj felkészülni majd a szoptatásra a szülés előtt, esetleg egy szoptatási tanácsadóval, vagy vannak szopis felkészítő tanfolyamok, mondjuk Szegeden nem tudom. Helyes technikával és a más körülmények kizárásával megoldható, hogy az eljén is olyan jó legyen, mint most a szoptatás. Jó hogy kitartottál és nem adtad fel!
|
Köszi a gyors választ! 
Az az igazság, hogy én is gondoltam arra, hogy pl a babának rövid a nyelve. (Ez okozhatta egyébként? Meg én azt honnan tudom megállapítani.) Vagy pl. arra, hogy az egyik mellbimbóm rövidebb, és azon az oldalon még érzékenyebb volt. Aztán úgy alakult, hogy mire igazából segítséget kértem volna a probléma magától megoldódott. Meg nyilván a gyerekágy egyéb problémái, meg a tapasztalatlanságom miatt azt hittem, hogy ez normális.
Viszont, most, hogy belejöttünk jobban "ráérek" erre figyelni, és szeretném ezt megelőzni a későbbiekben. Szóval köszi a tanácsot, azt hiszem akkor itt a környékben kérek élőben tanácsot!
|
|
|
Ma, 10:29
|
|
|
Mamille
Hely: Felsőtárkány, Eger
Összes hozzászólás: 6.092
|
Hát azért fájdalommentes szopira szerintem ne számíts az első napokban.
Én naívan azt hittem, hogy a második babámnál már gyakorlottak leszünk, és sitty sutty megy minden aztán az első szopinál rádöbbentem, hogy bizony megint fáj. Kéb egy hét kellett, mire megint bejáratódtam.
Szóval szerintem számíts a fájdalomra, és lepődj meg, hogy mégsem....
|
|
|
Ma, 12:44
|
|
|
Gyakorló mamami
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 41
|
Köszi! De a két hét még mindig jobban hangzik mint a hat!
|
|
|
Ma, 13:05
|
|
|
Mamaddikt
Hely: Szolnok
Összes hozzászólás: 453
|
Orsi, néztem a blogod és láttam ezt a nestlé elleni tiltakozást. Miért van ez?
|
Ma, 14:48
|
|
|
Mamamia!
Összes hozzászólás: 836
|
Idézet:
Szilvija eredeti hozzászólása
Csepelen lakunk , a Hév végállomásától nem messze . Ligáról nem tudok , esetleg a védőnő meg tudja mondani .
|
Soroksáron van a legközelebbi LLL csoport, itt a honlapja: http://soroksar.lll.hu/ Hemzsegnek ott a mamamik
|
Ma, 15:05
|
|
|
Dumamami
Hely: Üröm
Összes hozzászólás: 134
|
Hát a fájdalom nem a be nem járatottságtól lehetett, hanem attól, hogy újra kicsi a baba szája és neki is meg kell tanulnia szopizni, ill. össze kell szokni. Ha az első nem volt jól mellen, akkor a következőnél ugyan az a helyzet 
De jó hogy elmúlt! Igazán gyakorlottak lehettek, de ugye inkább a "nagyobb" szopiban. Szóval érdemes a felkészülés! Ott megtudja mutatni a szakember, hogy pontosan hogy kell mellre tenni és hogy mik a jelei.
|
|
|
Ma, 15:07
|
|
|
Dumamami
Hely: Üröm
Összes hozzászólás: 134
|
Nefrisz! Hát így meg aztán még klasszabb, hogy probálsz felkészülni!
Igen lehet a rövid nyelvtől, mert az nem tudja úgy körbeölelni és tartani a mellett. Sokszor van rejtett lenövés a háttérben. Ha nem tudja a száján kidugni a nyelvét akkor az rövidnek számít.
|
|
|
| Topik eszközök |
Keresés ebben a topikban |
|
|
|
Hozzászólás szabályai
|
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz
A HTML kód kikapcsolva
|
|
|
A pontos idő 20:50 , a GMT +2 időzóna szerint.
|