Vissza   Mamami Fórum > Mamami témák > Várandósság és szülés

Várandósság és szülés Pocakos hónapok és a szülés/születés élménye

Hirdetés a mamamin

Válaszol

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Régi 2010-08-14, 17:38   #61
hbdzs
Mamille

hbdzs avatarja

Hely: Szombathely
Összes hozzászólás: 4.239
Alapbeállítás

Buszozással, mindennel együtt ennyit mondtt, vagyis ennyire emlékszem, de tudod, kismama-agyam van, lehet vmit félreértelmeztem volna?!
Ha van bejegyzés, azonnal linkelem.
Régi 2010-08-16, 08:20   #62
zsvzs
Mamaddikt

zsvzs avatarja

Hely: budapest II.
Összes hozzászólás: 478
Alapbeállítás

Idézet:
kókamóka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Őszintén sajnálom, hogy kirobbant ez a vita, ami szerintem nagyon méltatlan Rékára nézve.
Nagyon megértelek, hogy mivel ismered személyesen Rékát és nagyra becsülöd öt, bántott téged, hogy személyét, önzetlen tevékenységét G. megkérdöjelezte. Kókamóka, nem tudom, tudsz-e azzal kapcsolódni, amit lent, Rékának beírok, szívesen hallanálak erröl!

Idézet:
Mikkamakka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Zsvzs! Elnézést, hogy megijesztettelek a hangnemmel
Gólyamadár hihetetlen sokat ártott Rékának. Belegondoltatok abba, hogy hányan olvasták az írását, és hányan gondolták azt: inkább mégsem utalok pénzt, mert hátha van valami igazság Gólyamadár mondandójában? Hisz nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
Ezt nagyon köszönöm, hogy írtad, mert már teljesen magam alatt voltam!! Megértem az aggodalmadat, hogy akik olvasták G. hozzászólásait, kétely ébredhetett bennük Réka és a dúlaság iránt, és emiatt esetleg nem támogatták öt anyagilag. Èrtem én, hogy nehéz, ha látod, látjuk a dúlaság értékét, és valaki jön, és megkérdöjelez egy vagy több dolgot.

Valószínü meglepö számodra, én örültem G. megszólalásainak! Egy régi bába-mondás azt tartja: "amit egy nö mond, azt 100 nö mondja", így lehetöséget láttam rá, hogy párbeszéd alakuljon ki. Tiszteltem G.-t, hogy így egymagában kimondja a kételyeit, és igyekeztem megragadni az alkalmat, hogy több körben közeledhessünk egymáshoz. Számomra nem volt meglepö, hogy egyik felvetés után jött a másik, hittem benne, hogy elöbb utóbb kapcsolódni fogunk egymással.

Hiszen tényleg, ki tudja, hányan olvassák ezt a topicot. Kételyek a legtöbb emberben vannak, föleg azokban, akik még nem találkoztak se dúlával, se Rékával, és sz nagyon fontos ezeket a kételyeket komolyan venni, meghallgatni, visszajelezni, válaszolni.

Személy szerint csodálat van bennem, minden dúla iránt, mert a jelen helyzetben képesek dacolni a szokással, a tekintéllyel és felveszik a harcot a butasággal és a vaksággal. Támogatásra van szükségük, mert egymagukban nem tudják elérni, hogy változzon a szülészeti gyakorlat. Szvsz társadalmi párbeszéd nélkül nem lesz változás a szülészeteken, és ehhez sz az kell, hogy leüljünk azokkal beszélni, akik megkérdöjelezik-támadják a dúlaságot vagy pl azt a dúlát, akit szeretünk és nagyrabecsülünk.
Régi 2010-08-16, 10:29   #63
Ianna
Mamille

Hely: Túrkeve
Összes hozzászólás: 1.701
Alapbeállítás

Gondolkoztam én is Gólyamadár véleményén, hogy vajon kinek milyen célra "szabad" vagy "lehet" vagy "ildomos" pénzt kérnie, de továbbra sem tudok vele egyetérteni.

1. A közösségi cél és a vállalkozás nem egymást kizáró tényezők. Sokféle közcélt szolgáló vállalkozás van, pl. a helyi közétkeztetés számára termelő, helyi munkaerőt foglalkoztató kertészet, vagy fogyatékkal élőket foglalkoztató varroda stb. - ezen vállalkozások közösségi értékét néhány esetben az állam vagy a önkormányzat is elismeri valamilyen anyagi támogatás formájában. Sőt, tulajdonképpen minden vállalkozásnak közcélúnak kellene lennie valamilyen mértékben, és nem pedig kizárólag a pénzszerzést kellene motivációnak tekintenie, ideális esetben persze. (CSR - corporate social responsibility)
2. A dúlaság mint szolgáltatás számomra egyértelműen nem a profitra hajtó vállalkozások közé sorolandó.
3. De a kimondottan profitorientlt vállalkozásoknak is van lehetősége arra (néha, bizonyos feltételekkel), hogy kedvezményes hitelt vagy akér vissza nem térítendő támogatást igényeljenek, vagyis egy induló vállalkozás sokszor önmagában elegendő cél arra, hogy a társadalom más tagjai azt segítsék.
4. Ha valaki egy célra pénzt próbál szerezni, abban szerintem semmi kivetnivaló nincs. Ezt forrásszervezésnek hívják, legalábbis én ennél jobb fordítását a fundraising kifejezésnek nem ismerem. Itt ebben az esetben egész egyszerűen csak magánszemélyek körében végzett fundraising-ről volt szó, illetve egyfajta ötletelésről, hogy milyen támogatókat lehetne még keresni.
5. A támogatandó cél egyértelműen definiálva volt (adott képzésen való részvétel adott személy számára). Az illető honlapja, az azonosítására alkalmas adatok meg voltak adva, vagyis aki akarja, személyesen ellenőrizheti, kinek ad és megtörtént-e az eredeti célok szerinti felhasználás (részt vett-e R. a képzésen), vagyis az egyéni adományozók számára szmonkérhető, ellenőrizhető a folyamat. Mindenki eldöntheti, hogy akar-e résztvenni vagy sem.

Összefoglalva: a cél (fundraising) és a hozzárendelt eszköz (magánszemélyek felkérése) is teljesen korrekt, etikus és átlátható.
Régi 2010-08-16, 12:08   #64
hbdzs
Mamille

hbdzs avatarja

Hely: Szombathely
Összes hozzászólás: 4.239
Alapbeállítás

Számomra nagyon tanulságos, érthető volt az írásod Ianna (mint már annyiszor), köszönöm!

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Keresés ebben a topikban:

Részletes keresés

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz

A BB code = bekapcsolva
Smileyk bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 22:10 , a GMT +2 időzóna szerint.