| Étel, ital, háztartás, otthon Minden ami sütés-főzés, lakberendezés, háztartás |
2010-07-30, 09:25
|
|
|
Mamamia!
Hely: Budapest XVIII.
Összes hozzászólás: 817
|
Idézet:
Vera eredeti hozzászólása
Gondolj még arra is, hogy Jézus mennyiszer evett halat, ennek is megvan az oka. Bocs, nem akarom ilyen síkra terelni a beszélgetést, de ha már erről van szó, én ezt fontosnak tartom.
|
A Biblia szerint a kezdetben az emberiség tápláléka növényekből állt. Aztán Noé után lehetett húst enni, mivel eléggé kipusztult az özönvíz után a növényzet, stb. Nem véletlenül határozta meg Isten a tiszta és tisztátalan állatok fogalmát. Egyszer olvastam erről egy tanulmányt, hogy tudományosan mennyire bizonyítható a tisztátalan állatok egészségre káros volta!
Az sem véletlen miért nem lehetett a zsidóknak vért, zsírt, belsőséget, stb. enni. A kóser kaja nagyon egészséges volt! Sajna persze a génkezelés mindenhová elért, de a húsevők is azért oda tudnának figyelni az étkezésükre, ha akarnának...
(Az én fiaim is megeszik a halat, de csak egyetlen helyen, a tesómék éttermében  Talán ez sem véletlen, biztos ott jobbak az energiák...)
|
|
|
2010-07-30, 10:28
|
|
|
Mamille
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1.457
|
hjaaaa, bele sem akarok gondolni, mi lesz, ha a gyerekem majd ovis lesz....csak kell egy vega csana  valami lesz.....alapoítványi ovóda vagy ilyesmi....nagy sóhajtós szmájli
|
|
|
2010-07-30, 11:06
|
|
|
Mamaddikt
Hely: budapest II.
Összes hozzászólás: 478
|
Idézet:
Kacsamano eredeti hozzászólása
A Biblia szerint a kezdetben az emberiség tápláléka növényekből állt. Aztán Noé után lehetett húst enni, mivel eléggé kipusztult az özönvíz után a növényzet, stb.
|
A férjem ezt már ezer éve mondja...!! (No, nem a vízözön óta, ...  )
Melengetö érzés, hogy más is tudja!
Elsöként hagyta el a húst a családban. Nem tudom, hogy bírta, mert még 10 után is, ha mondta, nem eszik húst, mindig megkérdezték töle: "és pulykát sem?"
Lehet, a ti gyerekeitek se fogják elfogadni a húst. VAlerie legalább is nem ette meg, bár mi akkoriban faltuk. Nos, hogy az óvoda miként reagálni, ha a gyermek otthagyja a tányérján a finom husikát, azt el tudom képzelni. Miért nem lehet nyiltan megmondani? Kiközösítenék?
(holnaptól egy hétig nem leszek neten, addíg is üdv:Zs)
|
2010-07-30, 12:30
|
|
|
Mamamia!
Összes hozzászólás: 884
|
Idézet:
ha 1-2x a gyerek megeszik olyat amit nem igazán kellene, attól még baja nem lesz. Ha jó szívvel sütik azt a tojásos sütit akkor a jó energiája sok mindent kárpótol.
Páromnak pl. csak tojásos (1 tojásból) palacsintát csinálok, hiába vega ő is, mert azt az ízt szereti amit anyukájánál megszokott és nem fogom kínozni, jó szívvel megcsinálom neki. Mi ami állati eredetű azt csak bio forrásból szerezzük be, ha már egyáltalán eszünk ilyet (tejtermék, stb.).
|
Az én gyerekem tojás - és tejérzékeny. Ha vmiben benne van, azonnal kijönnek a kiütések, ekcéma, stb. Szóval ha tudod, hogy nem allergiás, persze, semmi baja se lesz. Csak az a gond, hogy ezek az 1x-2x alkalmak aztán össze adódhatnak...
|
|
|
2010-07-30, 12:54
|
|
|
Mamamia!
|
töröltem
Utoljára módosítva: tintin által : 2010-08-09 12:07
|
|
|
2010-07-30, 13:18
|
|
|
Mamamia!
|
Idézet:
tintin eredeti hozzászólása
Az én gyerekem tojás - és tejérzékeny. Ha vmiben benne van, azonnal kijönnek a kiütések, ekcéma, stb. Szóval ha tudod, hogy nem allergiás, persze, semmi baja se lesz. Csak az a gond, hogy ezek az 1x-2x alkalmak aztán össze adódhatnak...
|
Nekem nem allergiásak semmire, ezt tudom. 2 éves korukig nem kóstoltak ilyesmit, de utána sem szerették pl. a tejet magában inni, és a tojást magában enni. Viszont, ha valamiben benne van nem zavarja őket, de egyébként nem jellemző, hogy esznek ilyesmit.
Érdemes utánanézni a tojás és tejallergia lelki oldalának - mindkettő az anyát szimbolizálja...
|
|
|
2010-07-30, 13:28
|
|
|
Mamamia!
|
Idézet:
Érdemes utánanézni a tojás és tejallergia lelki oldalának - mindkettő az anyát szimbolizálja...
|
Ez érdekel  , csak nem értem, pontosan hogyan szimbolizálja "az anyát" (engem), a velem való kapcsolatot, vagy engem személy szerint (pl. hogy irritálom a gyerekem???), vagy hogy kéne érteni? Hol nézzek utána, tudsz vmi pontos forrást? Köszi
|
|
|
2010-07-30, 13:30
|
|
|
Mamamia!
|
Idézet:
Chris79 eredeti hozzászólása
ja és örülök, ha felvidítottalak titeket.
Sajnos nem tudom honnan van a szöveg, nemsokáravega sógornőm küldte ma 
|
Chris  Várhegyi László írta, úgy tudom, h a Halál a konyhában c. könyv kapcsán. Itt van:
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=205
|
|
|
2010-07-30, 13:55
|
|
|
Mamamia!
|
Idézet:
tintin eredeti hozzászólása
Ez érdekel  , csak nem értem, pontosan hogyan szimbolizálja "az anyát" (engem), a velem való kapcsolatot, vagy engem személy szerint (pl. hogy irritálom a gyerekem???), vagy hogy kéne érteni? Hol nézzek utána, tudsz vmi pontos forrást? Köszi 
|
Itt van szó róla pl. Könyvajánló is van a cikk végén.
Sokan megijednek, mert elég durván hangzik elsőre... Szakemberrel nagyon jól lehet kezelni, enyhíteni és gyógyítani!
|
|
|
2010-07-30, 14:23
|
|
|
Papaddikt
Hely: Budapest XV. ker.
Összes hozzászólás: 714
|
Idézet:
Szerintem nem csak erről van szó! nem fogja az óvónéni a 25-30 gyerekből még 3-4 gyerek extra igényeit sem kielégíteni 
|
Dehát ez pont nem "extra igény", amit neki kellene kielégítenie! Éppen ellenkezőleg, a mi óvodánkban elvileg még örülnének is, ha egy kis hazaival kicsit néha "feljavítanák" a szülők a menzát. Nagy sajnálatukra mégsem tehetik meg, hogy kockáztassák, ha valaki a nyakukra hozza az ÁNTSZ-t...
Idézet:
Másik: az számomra nem megoldás, ha hozok papírt a dokitól, hogy pl. a gyerek allergiás a húsra (általában el sem hiszik!) és ugyanazt a levest kapja mint a többiek csak hús nélkül...
|
Ezt a részét (mármint a vegetarianizmust, illetve vallási alapú ételválasztást, pld a disznóhús kerülését) persze egyszerűen csak nem értik. Hát ha kipilinckáztam a húslevesből a húst, akkor az már nem "igazán" hús, ugye? Hűűű, ez ügyben mennyit harcoltam anyukámmal....
OFF: A mosódió + parfüm akciót te hirdeted?
(Próbálom értelmezni az aláírás-fájlodat...)
Utoljára módosítva: HixiPixi által : 2010-07-30 14:30
|
|
|
| Topik eszközök |
Keresés ebben a topikban |
|
|
|
Hozzászólás szabályai
|
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz
A HTML kód kikapcsolva
|
|
|
A pontos idő 21:33 , a GMT +2 időzóna szerint.
|