Vissza   Mamami Fórum > Piactér, cserebere > Hordozó és pelusbeszerzés titkai

Hordozó és pelusbeszerzés titkai Hogyan és hol juthatunk jó cucchoz jó áron

Hirdetés a mamamin

Válaszol

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Régi 2010-07-29, 21:11   #651
szrekuc
Mamille

szrekuc avatarja

Hely: Budapest, XVII-XVIII. ker.
Összes hozzászólás: 3.887
Alapbeállítás

hajrá! nagyon jó kendő!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Régi 2010-07-29, 21:45   #652
Pannarizs
Mamille

Hely: Dunaújváros
Összes hozzászólás: 1.388
Alapbeállítás

Kóc, írj privit, én is erre hajtok. A Sequoia megfertőzött, wellen kell a házhoz
Régi 2010-07-30, 12:11   #653
bubuka
Mamamia!

bubuka avatarja

Hely: Budapest, VIII.
Összes hozzászólás: 706
Alapbeállítás

Idézet:
Lujza eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mint ahogy pl. nem teszünk fel kendőt itt a piactérre alacsonyabb áron, ha épp van egy ugyanolyan eladó...Ez sem kötelezvény, egyszerűen belülről jön. Mert a mamami nem számokról szól, hanem emberekről. Még. Néha letérünk már sajns erről az útról, de azért így vagy úgy, visszatér a régi kerékvágás.)
Igyekszem korrekt lenni másokkal, de ez a szempont még nekem sem jutott eszembe. Mivel nyerészkedni nem akarok, ezért nyilván olcsóbban adom, amit vettem (és még így sem volt sokáig érdeklődő, csak amikor még lejjebb mentem az árral, mert kellett volna a pénz másra - akkor most én rontom más üzletét?) De ez most egy olyan szempont, amire ezentúl figyelni fogok.
De engem pl. zavart, hogy láttam, amikor más a tőlem vett holmit drágábban adta el egy nappal később. Én tudtam ezt, más nem nagyon szerintem, mert az eladott holmit szinte aznap töröltem...
Régi 2010-07-30, 12:26   #654
Lujza
Mamille

Lujza avatarja

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 4.989
Alapbeállítás

Jajj, nem akartam én itt okoskodni, nyilván mindenki úgy bizniszel, ahogy neki jól esik. Én sem érzemném korrektnek, ha drágábban árulnának egy tőlem vett hordozót, vahy, amit az idézetben is írtál. Bár itt igazából a közel hasonló állapotú és ugyanolyan méretű hordozókra gondoltam (persze, h nem uaz az értéke egy íbéjelt régebbi kendőnek, mint egy vadiújnak)
Egyébként ez a nézőpont nekem sem jutott eszembe, de egyszer láttam két megnyíló eladós topikot, ahol a 2.-nak nyitó ugyanolyan kendőt árult, de beleírta a topikjába, h csak akkor adja el, ha az előtte lévőnek elkelt a sajátja. És ez nekem nagyon szimpatikus volt, és elhatároztam, h én is tartom majd magam ehhez, ha úgy alakul.
De ez másra nézve persze nem kötelezvény
Régi 2010-07-30, 16:16   #655
bubuka
Mamamia!

bubuka avatarja

Hely: Budapest, VIII.
Összes hozzászólás: 706
Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként ez a nézőpont nekem sem jutott eszembe, de egyszer láttam két megnyíló eladós topikot, ahol a 2.-nak nyitó ugyanolyan kendőt árult, de beleírta a topikjába, h csak akkor adja el, ha az előtte lévőnek elkelt a sajátja.
Ez szerintem is nagyon korrekt eljárás
Régi 2010-07-31, 16:19   #656
lilya
Mamille

lilya avatarja

Hely: Budapest, VI.
Összes hozzászólás: 1.561
Alapbeállítás

Idézet:
beszilva eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem hiszem, hogy engedélyt kellene kérni, de egy "figyu, bocs ,de nekem is el kellene épp adnom és én ennyiért adnám, remélem nem gond, köszi helló"
Igazad van Szilva, azt hiszem személyes ismerősnél tennék ilyet. Most pl. eladok egy csomó pelust, viszont nagyon régóta nem nézegetem a pelusos piacteret, és fogalmam sincs, mennyiért adják az ugyanolyan pelusokat, és nincs is időm átnyálazni a topikokat. És nem érzem magam inkorrektnek ezért.
Persze mindenképpen kedves gesztus, csak egy kicsit túlzásnak, túlfigyelmességnek érzem. Mindenesetre az, aki erre figyel, attól ez tényleg nagyon kedves.
Régi 2010-07-31, 17:06   #657
lilya
Mamille

lilya avatarja

Hely: Budapest, VI.
Összes hozzászólás: 1.561
Alapbeállítás

Idézet:
J
Egyébként ez a nézőpont nekem sem jutott eszembe, de egyszer láttam két megnyíló eladós topikot, ahol a 2.-nak nyitó ugyanolyan kendőt árult, de beleírta a topikjába, h csak akkor adja el, ha az előtte lévőnek elkelt a sajátja. És ez nekem nagyon szimpatikus volt, és elhatároztam, h én is tartom majd magam ehhez, ha úgy alakul.
De ez másra nézve persze nem kötelezvény
de akkor miért nem csak azután hirdette meg, miután az előző elkelt?
Régi 2010-07-31, 18:19   #658
Lujza
Mamille

Lujza avatarja

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 4.989
Alapbeállítás

Azt nem tudom, Lili, gondolom sor állt a másik helyen (nem emlékszem már a részletekre) és úgy gondolta, így most az övé is jó eséllyel elkelhet.
Régi 2010-09-05, 02:04   #659
haribori
Gyakorló mamami

Hely: Budapest IX.
Összes hozzászólás: 39
Alapbeállítás

Látom, előkerültek itt további kérdések is, amik engem is izgatnak... Tudja valaki, hogy a piactér működési rendje honnan való? Mitológiai Ősmamamik találták ki ezt az árusítási módot és azóta anyáról lányára száll? Nagyon érdekelne...

Az itt felmerült összes árszabási gond ugyanis abból ered, hogy nem árveréssel megy az ármeghatározás, nem? Árverésen az viszi a cuccot, akinek a legjobban kell, no meg persze akinek a legtöbb pénze van rá. A mamamis rendszerben meg a leggyorsabb viszi, azaz vagy a szerencse dönt vagy az, hogy kinek mennyi ideje van lógni a neten, de olvastam már komoly duzzogást emiatt is a piactéren. No meg persze van alkudozás, ami szintén érdekes, hiszen a kialkudott olcsóbb áron lehet, hogy más is vinné szívesen, de nem szeret alkudozni. Hát... nincs igazság, az biztos!
Régi 2010-09-05, 09:02   #660
gyuzso
Mamille

gyuzso avatarja

Hely: Őrbottyán
Összes hozzászólás: 3.660
Alapbeállítás

igazából az eladó határozza meg a játékszabályokat

az nm-en nincs szabály, ha az eladó úgy dönt, akkor választ magának vevőt..
és mostanában szokott lenni kelendő kendőnél "lottery=lottó", aki megvenné a kikiáltott összegért az kalapba kerül és kihúzzák..

tbw-n ugye általános szabály az eladók részéről, hogy aki először elkéri a pp címet (ahova utal), azé a kendő - általában meghatároznak egy idősávot 4/8/24 óra, amíg meg kell érkeznie, egyébként továbbugrik..

"stipistopi" az nm-en is van, de ott nem veszik véresen komolyan (nem láttam még egy sorrendbe rakott stipistopit sem, mint nálunk mondjuk a hibire )

én sem vagyok alkudozós
gyuzso elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Keresés ebben a topikban:

Részletes keresés

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz

A BB code = bekapcsolva
Smileyk bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 20:46 , a GMT +2 időzóna szerint.